ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ – «Λαϊκοί παλαιστές: Τζιμ Λόντος» | ...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ – «Λαϊκοί παλαιστές: Τζιμ Λόντος» | Παρασκευή 14.05.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ
«Λαϊκοί παλαιστές: Τζιμ Λόντος»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, ώρα 15:00-16:00

Δοξάστηκε ως λαϊκός ήρωας και το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και σε άλλες 36 χώρες. Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στις 15:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση»,  ένα συναρπαστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Τζιμ Λόντο, η ζωή και η ιστορία του οποίου διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα.

Ο Τζιμ Λόντος, παιδί μιας πάμφτωχης αγροτικής οικογένειας, επιβιβάστηκε σε ένα ατμόπλοιο στις αρχές του 1910 και από την Πειραιά βρέθηκε στην Αμερική, αναζητώντας την τύχη του. Από εκεί και μετά η ζωή αυτού του λαϊκού ήρωα μοιάζει με παραμύθι. Έγινε τραγούδι από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Παναγιώτη Τούντα και χαρακτηρίστηκε ως «Ηρακλής» μετά τον θρυλικό αγώνα του με τον Ρωσοπολωνό γίγαντα Κόλα Κβαριάνι, σε έναν αγώνα που διοργάνωσε ο Πανιώνιος, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Σταδίου Ν. Σμύρνης.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, ώρα 15:00-16:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη διάβαση»

«Λαϊκοί παλαιστές: Τζιμ Λόντος»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi