ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ – «Μια πριγκηπέσσα από τη Θεσσαλονίκη» | Παρασκευή...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ – «Μια πριγκηπέσσα από τη Θεσσαλονίκη» | Παρασκευή 30.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ
«Μια πριγκηπέσσα από τη Θεσσαλονίκη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00-16:00

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και συναντά στον πεζόδρομο, πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών, τον Δημήτρη Σφίγγο, μουσικό και «ψυχή» της «Πριγκηπέσσας», της μουσικής σκηνής που αναδύθηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες και αποτελεί σήμα κατατεθέν στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, στις 15:00, ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ όπου η ιστορία μιας μουσικής σκηνής συναντά και διαμορφώνει έως έναν βαθμό την ιστορία μιας πόλης. Η ρεμπέτικη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης μένει ζωντανή και οφείλει την ύπαρξή της τις τελευταίες δεκαετίες, στα επαγγελματικά εγχειρήματα των μουσικών της. Η «Πριγκηπέσσα», σήμα κατατεθέν για το αστικό λαϊκό τραγούδι στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το ομώνυμο μουσικό σχήμα έχει φιλοξενήσει δεκάδες σπουδαίους καλλιτέχνες του ρεμπέτικου και της παραδοσιακής μουσικής σκηνής.

Μέσα από ηχητικά τεκμήρια και παράλληλες αφηγήσεις ξεδιπλώνεται ένας άλλος κόσμος που συνδέει το χθες με το σήμερα και το μπουζούκι αποτυπώνει τον ανθρώπινο πόθο και καημό.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης – Έλενα Φαληρέα

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00-16:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη διάβαση»

«Μια πριγκηπέσσα από τη Θεσσαλονίκη»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi