Πρώτο Πρόγραμμα – Αφύλαχτη Διάβαση: «Tα ορατά και αόρατα σύνορα της Ευρώπης»...

Πρώτο Πρόγραμμα – Αφύλαχτη Διάβαση: «Tα ορατά και αόρατα σύνορα της Ευρώπης» 14.10.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

«Tα ορατά και αόρατα σύνορα της Ευρώπης»

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00 – 13:00

europaki_epitropi_periferion-1021x580

Η εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση», που μεταδίδεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα, ταξίδεψε στις Βρυξέλλες και παρακολούθησε τις εργασίες της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης στη σκιά του δημοψηφίσματος της Καταλονίας.

Περιγράφοντας τα ορατά σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν εκτενώς το πέρασμα από την Ευρώπη των κρατών στην Ευρώπη των Περιφερειών στο πλαίσιο της πολιτικής, οικονομικής και, φυσικά, κοινωνικής συνοχής. Η Περιφέρεια αναδύεται αναγεννημένη σε έναν καινούργιο κόσμο, όπου τα όποια γεωγραφικά σύνορα εκλαμβάνονται ως δυναμικές προκλήσεις και μόνο.

Πέρα όμως από τα ορατά υπάρχουν διάχυτα και τα αόρατα σύνορα. Εκείνα που δημιουργούν πολλαπλές ανισότητες, που διαχωρίζουν πληθυσμούς και γεννούν αποκλεισμούς και ανυπέρβλητες δυσκολίες στη διαβίωση των πολιτών. Στη γνωμοδότηση που συνέταξε ο Ιταλός Mauro D’ Atis και υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης, γίνεται σαφώς λόγος για κοινωνική δικαιοσύνη.

Περισσότερα για το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε στις ανταποκρίσεις του Θωμά Σίδερη από τις Βρυξέλλες, στο site της ΕΡΤ www.ert.gr:

Οι περιφέρειες της Ευρώπης συζητούν για την πολιτική συνοχής

Τα κοινωνικά δικαιώματα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Θωμάς Σίδερης (αριστερά) και Σπύρος Σπυρίδων
Θωμάς Σίδερης (αριστερά) και Σπύρος Σπυρίδων

Καλεσμένος στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος είναι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής COTER (Επιτροπή για την Κοινωνική Συνοχή) Σπύρος Σπυρίδων.

Στην εκπομπή μιλούν, ακόμη: ο Mauro DAtis για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι Anders Knape, Christian Buchmann, Deirdre Forde, Mark Weinmeister, Mieczysław Struk και József Ribanyi για το μέλλον της πολιτικής, oικονομικής και κοινωνικής συνοχής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00 – 13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Τα ορατά και αόρατα σύνορα της Ευρώπης»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ:

http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi