Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» 03.11.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00-13:00 

Vasilopoulos-Periklis-1

Κάθε Παρασκευή, από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Αυτήν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στην εκπομπή, είναι επίσης:

Η Χριστίνα Χαλανούλη, η οποία με αφορμή το βιβλίο της «Η Διαμεσολάβηση ως οδός της ευθυδικίας», μιλάει για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, την υπερχρέωση φυσικών προσώπων και νοικοκυριών και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η διαδικασία της Διαμεσολάβησης. Οι οφειλέτες έχουν ακόμα κάποια δικαιώματα ή μόνο υποχρεώσεις απέναντι στις πιστώτριες τράπεζες και στο δημόσιο;

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία μιλάει για τις παγκόσμιες δράσεις (ΗΠΑ, Γαλλία) κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης (sexual harassment) και την κατάσταση στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου. Επίσης, για τα εξελισσόμενα δικαιώματα των γυναικών και τις κατακτήσεις στην Ισότητα των Φύλων που γνώρισαν για πρώτη φορά οπισθοδρόμηση πέρυσι, έπειτα από 10 χρόνια βελτίωσης, σύμφωνα με το World Economic Forum.

Ο Χρήστος Κρασόπουλος, υπ. διδάκτορας, μαζί με τρεις συναδέλφους του από το ΕΜΠ, κέρδισε μια σημαντική διεθνή διάκριση ανάμεσα σε 5.000 φοιτητές από 80 χώρες, για την πρότασή τους με τίτλο «Clustergy» που αφορά «τον διαμοιρασμό ενέργειας ανάμεσα σε ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα που βρίσκονται εν κινήσει στους αυτοκινητόδρομους». Το εξίσου σημαντικό είναι, ότι και οι τέσσερις θέλουν να μείνουν και να προσπαθήσουν στην Ελλάδα.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!  

Info:

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00-13:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert