Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» 05.03.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,

στην Ευρώπη του αύριο»

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ώρα 19:00-20:00 

Κάθε Παρασκευή, από τις 19:00 έως τις 20:00, μεταδίδεται η εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», από το Πρώτο Πρόγραμμα, με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 19:00- 20:00, καλεσμένοι είναι:

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρόεδρος του ΚΕΠΕ, που μιλά για το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Δέκα χρόνια κρίση, τρία μνημόνια και μία πανδημία», αλλά και για τις προβλέψεις του ΚΕΠΕ για την ελληνική οικονομία.

Στρασβούργο, Λουξεμβούργο, Αθήνα: Νομολογίες:

Ο Βασίλης Καρκατζούνης, συνιδρυτής της νομικής ιστοσελίδας lawspot.gr. και ο διδάκτωρ Νομικής Ευάγγελος Μαργαρίτης, αναλύουν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εντός και εκτός διαδικτύου, όπως και τον ρόλο των λεγόμενων «τρίτων».

Η δημοσιογράφος Ευφροσύνη Παυλακούδη,  χαρτογραφεί τα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα των διαφορετικών απόψεων για το θεσμό της συνεπιμέλειας των παιδιών μετά το χωρισμό/διαζύγιο.

ΕΡΤ και Κοινωνική Ευθύνη:

Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μπορεί πλέον να αναφέρονται συχνά, αλλά εξίσου συχνά δεν εφαρμόζονται. Η σωστή εφαρμογή και επέκτασή τους δια μέσου της παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και επιστημονικής ενδυνάμωσης είναι η αποστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ Ιδρυμάτων Παροχής Υπηρεσιών για τα άτομα με Αναπηρία. Στην εκπομπή μιλά ο πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Ερωτόκριτος Νεόφυτος, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» για την προστασία και αποκατάσταση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Παπαδάκης, πρόεδρος του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος-Κέντρο Αποκατάστασης στήριξης Παιδιού. Βασικός άξονας της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη των ΑμεΑ σε όλους τους τομείς.

Δείτε εδώ την έρευνα για τον αυτισμό στην εκπομπή «Ειδικές αποστολές» της ΕΡΤ 1 που μεταδόθηκε την 1η Μαρτίου 2021.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert