Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» 09.02.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,

στην Ευρώπη του αύριο»

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 12:00-13:00 

Vasilopoulos-Periklis-1

Κάθε Παρασκευή, από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Αυτή την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00,  καλεσμένοι επίσης στην εκπομπή είναι:

  • Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος μιλά για τις συνταγματικές πτυχές της δικαστικής υπόθεσης Novartis και πιο ειδικά για τη διαφορά της Εξεταστικής από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, την παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών και τη μη παραγραφή των αδικημάτων που έχουν «διαρκή» χαρακτήρα, όπως και για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Επίσης, μιλά για τη νομική ισχύ μιας διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ που περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για τη σχέση της με την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
  • Ο ειδικός γραμματέας για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος μιλά για την εξέλιξη και τη σημασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, τη ρύθμιση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμη, αναφέρεται στη γενικότερη σημασία του μηχανισμού για την ομαλή απορρόφηση του ιδιωτικού χρέους προς όφελος της εξυγίανσης των επιχειρήσεων και στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος με παράλληλη προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!  

Info:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στις 12:00-13:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert