Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» 26.03.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,

στην Ευρώπη του αύριο»

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ώρα 17:00-19:00 

Κάθε Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα, από τις 19:00 ώς τις 20:00, μεταδίδεται η εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Αυτήν την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, εκτάκτως από τις 17:00 ώς τις 19:00, καλεσμένοι είναι:

Από το Παρίσι, ο Γιώργος Πρεβελάκης, μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΟΣΑ, ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόννη, ο οποίος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων Ανεξαρτησίας, μιλάει για την «Ελληνόσφαιρα», το νέο παγκόσμιο όραμα του Ελληνισμού των Δικτύων, καθώς και για τον ρόλο της Γαλλίας το 1821 και σήμερα.

Από τη Δράμα, η Βαρβάρα Μπουκουβάλα, διδάκτωρ Νομικής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η οποία μιλάει για το βιβλίο της «Η σύμφωνη με το Σύνταγμα ερμηνεία των νόμων και ο δικαστικός έλεγχος της συνταγματικότητας». Ο διάχυτος έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων αποτελεί ελληνική ιδιομορφία που ξεκινά από το 1844 και επηρεάζει την πορεία της εφαρμογής των νόμων στα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας. Επίσης, μιλάει για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή εμπειρία του δικαστικού ελέγχου των ρυθμίσεων για τη καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και για τη σημασία του θεσμού της Δικαιοσύνης για τους πολίτες.

Τέλος, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Κινητοποίησης Πολιτών της WWF Ελλάς, Ιάσονας Κάντας, μιλά για την αυριανή παγκόσμια κινητοποίηση «Η Ώρα της Γης», που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ώρα 17:00-19:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert