Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» 30.03.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,

στην Ευρώπη του αύριο»

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00-14:00 

Vasilopoulos-Periklis-1

Κάθε Παρασκευή ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Αυτή την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 η εκπομπή θα είναι δίωρης διάρκειας (12:00-14:00).

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μιλά για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας για τη μεταμνημονιακή εποχή και για τις διαφορές του από το μοντέλο που επικράτησε τη δεκαετία του ’90, το οποίο οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «Ελληνική Παραγωγή», Ελένη Κολιοπούλου, η οποία μιλά για τον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να έχει η βιομηχανία στο νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα.

Ο πρ. αντιπρόεδρος της Βουλής Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος μιλά για την κρίσιμη σημασία του «Made in Greece», όπως και για την ανάγκη η διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες να λάβει υπ’ όψιν της τη διαφύλαξη του παραγωγικού ιστού της χώρας, όπως δήλωσε προσφάτως και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος (Ναυτεμπορική 28/3).

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:

O πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας Σπύρος Τάσσης, ο οποίος μιλά για τα δικαιώματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR.

Η Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης Κιάρα Κόντη, η οποία μιλά για την ανάγκη προώθησης της Κυκλικής Οικονομίας (Circular Economy), στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πάρεδρος στο  Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ)  Νίκος Τσίρος, ο οποίος μιλά για το βιβλίο του «Πολιτική νομιμοποίηση και ανθρώπινα δικαιώματα στο έργο του Jurgen Habermas».

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!  

Info:

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00-14:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert