Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 02.07.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 02.07.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, το θέμα της εκπομπής είναι τα δικαιώματα και η προστασία των ζώων συντροφιάς, το πρόβλημα των αδέσποτων, οι κανόνες για τα δεσποζόμενα αλλά και το ζήτημα της ανθρώπινης Ηθικής απέναντι στα ζώα.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι:

Γιάννης Τσιρώνης αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου Αιγαίου και συγγραφέας του βιβλίου «Η Ανθρώπινη Ιστορία των Σκύλων».

Σταύρος Καραγεωργάκης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας.

-Εκπρόσωποι πανελλήνιων φιλοζωικών οργανώσεων.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 Info:

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert