Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 05.03.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 05.03.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, η εκπομπή ασχολείται με την κατοικία και τον μεγάλο ρόλο της στην καθημερινότητα όλων, την Κατοίκηση και την Αρχιτεκτονική.

Στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής, η αρχιτέκτων-μηχανικός, Δρ. ΕΜΠ Μυρτώ Κιούρτη, η κοινωνική ανθρωπολόγος Παυλίνα Σπανδώνη και η φωτογράφος, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης Ηώ Πάσχου, μιλούν για την πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΑΚΑΤΟΙΚΗΣEΙΣ: η ανθρωπιστική στροφή στην Αρχιτεκτονική», που περιγράφεται στο ομότιτλο βιβλίο.

Ο καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Τουρνικιώτης, μιλά για την ανασυγκρότηση του μητροπολιτικού κέντρου των Αθηνών.

Η Δρ. Αγγελική Παρασκευοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά για το ρόλο της φύσης και του πράσινου στη σύγχρονη κατοικία και την πόλη.

Από το Λονδίνο, η Χριστίνα Αργυρού που μαζί με τον Ryan Neiheiser είναι επιμελητές του Ελληνικού Περιπτέρου της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2018, μιλά για το έργο «Η Σχολή των Αθηνών» και το ρόλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μέσα στην πόλη.

Από το Βόλο, ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, μιλά για το νέο του άρθρο στο dianeosis.org με θέμα «Η αντιμετώπιση του Προβλήματος των Κενών και Εγκαταλελειμμένων Κτηρίων της Αθήνας».

Συντονισμός-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert