Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 13.11.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 13.11.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 22:00, η εκπομπή ασχολείται με τα ταξίδια, τη δημιουργία και το ρόλο της θέλησης για μια διαφορετική ζωή, πέρα από συμβάσεις και σύνορα.

Καλεσμένος στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής ο Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της COCOMAT, που ζει κυρίως στο Άμστερνταμ αλλά και στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται για να πάρει μέρος στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πριν από έξι μήνες ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου στο Έβερεστ στα 8.486 μέτρα, με εντατική προετοιμασία μόλις τεσσάρων μηνών. Μιλά για τη φιλοσοφία της συνεχώς εξελισσόμενης «προσωπικής εποποιίας», το δημιουργικό βίο σε πολυεπίπεδες διαστάσεις αλλά και για τις δυνατότητες του σύγχρονου Έλληνα εντός και εκτός συνόρων.

Για το βιβλίο «Υπερσιβηρικός» του C. Wolmar μιλά ο μεταφραστής του Διονύσης Σταυρόπουλος. Ο Νίκος Μπακουνάκης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά για το νεοεκδοθέν βιβλίο του «Ταξίδι στη Νέα Υόρκη». Από το Βερολίνο, η Άντζη Σαλταμπάση μιλά για το βιβλίο της «Μπερλίν», αλλά και για τον τρόπο να ζεις με νόημα όταν αλλάζεις χώρα διαβίωσης.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert