Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 17.07.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 17.07.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 17 Iουλίου 2017, 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτή τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, η εκπομπή έχει θέμα: «Τρεις τρόποι να δούμε την καλοκαιρινή Αθήνα αλλιώς». Δεκάδες καινοτομικές πρωτοβουλίες,  που προωθούν τη συμμετοχική σύνδεση των πολιτών με την πόλη και τον τόπο τους, αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η εκπομπή τις αναδεικνύει και προτείνει ιδέες, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας της ΕΡΤ.

Καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής είναι οι: -Ελένη Σβορώνου, φιλόλογος που γράφει παιδικά βιβλία με τίτλο «Τα μυστήρια της πόλης» και υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF.

-Μανώλης Μανουσάκης, διδάκτορας ηλεκτρονικής μουσικής που προωθεί δυναμικά Ηχοτοπία της Αθήνας (Γκάζι), από την πρωτοβουλία «Soundscapes Landscapes / Ρίζωμα II» της καλλιτεχνικής ομάδας Medea Electronique.

-Γιάννης Κραδινιώτης, φυσικός, καλλιτέχνης Νέων Μέσων και μουσικός, που διερευνά τη σχέση Τέχνης και επιστήμης.

-Δέσποινα Βουτέρη, Θάλεια Νινιού, Γεωργία Πουλοπούλου, τρεις αρχιτεκτόνισσες  που διοργανώνουν μια καινοτομική πρωτοβουλία ανακάλυψης της «κρυμμένης» Αθήνας.

-Ιορδάνης Κερενίδης, διευθυντής Ερευνών Κβαντικών Υπολογιστών στο Παρίσι, ο οποίος μαζί με τον Πιερτζόρτζιο Πέπε αφιέρωσαν μια έκθεση σύγχρονης Τέχνης στην Ανάφη και διοργανώνουν ένα πρόγραμμα διαλόγου και δράσης καλλιτεχνών με τίτλο «Phenomenon» στον μικροσκοπικό παράδεισο της Ανάφης.

Τέλος, από τη Θεσσαλονίκη, η Άννα Γιαννακίδου, σκηνοθέτις και ψυχή της πρωτοβουλίας Theatre ΕΡΤ3, μιλά για τον θεατρικό όμιλο που αποτελείται από εργαζόμενους και φίλους της ΕΡΤ3.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert