Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 18.06.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 18.06.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 18  Ιουνίου 2018 και ώρα 22:00, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

– Ο Γιώργος Αργείτης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ, ο οποίος μιλά για τη μεταμνημονιακή εποχή και παρουσιάζει τα βιβλία: «Η α(υτα)πάτη των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας» και «Marc Lavoie: Εισαγωγή στη μετα-Κεϋνσιανή οικονομική θεωρία».

– Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, η οποία μιλά για το βιβλίο της «Η Επιστροφή του Άνδρα», όπως και για το ρόλο του σύγχρονου άνδρα στην πατρότητα.

– Ο Άγγελος Χανιώτης, καθηγητής Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Princeton Univerisity στις ΗΠΑ, ο οποίος μιλά για «Το ημέρωμα της νύχτας: Η αρχαία Ελλάδα μετά το ηλιοβασίλεμα», καθώς και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν στην αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα (συναισθήματα, ομοφυλοφιλία, αναξιοκρατία).

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 Info:

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert