Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 21.05.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 21.05.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 στις 22:00, μετά τη μητρότητα, η δεύτερη από τις δύο θεματικές εκπομπές ασχολείται με τη θέση της σύγχρονης γυναίκας στον δημόσιο χώρο, στην εξουσία, την εργασία, στις σχέσεις και την κοινωνία. Ο γαλλικός Μάης του 1968 επιτάχυνε γενικότερες διεργασίες απελευθέρωσης από παραδοσιακούς ρόλους των γυναικών, αλλά 50 χρόνια μετά, τα μεγάλα διλήμματα των επιλογών ζωής είναι περισσότερο οξυμένα από ποτέ.

Καλεσμένες στην εκπομπή είναι η Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες σκηνές» και η Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας του βιβλίου «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» και μεταφράστρια του βιβλίου «Γυναίκες & εξουσία. Ένα μανιφέστο» της Mary Beard.

Παρεμβαίνει η Κατερίνα Λουκίδου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ.

Συντονισμός-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert