Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 23.10.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 23.10.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 22:00, καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου θα είναι από το Σικάγο η αστροφυσικός Βίκυ Καλογερά, καθηγήτρια στο Northwestern University, η οποία μιλά για την παρατήρηση για πρώτη φορά σύγκρουσης δύο αστεριών νετρονίων μέσα από την καταγραφή βαρυτικών κυμάτων που παρουσίασε η NASA, καθώς και για το σύστημα ανιχνευτών LIGO.

Από την Κρήτη, ο ομότιμος καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Ελευθέριος Οικονόμου, μιλά για το βιβλίο του «Από τα κουάρκ  μέχρι το Σύμπαν – Μια σύντομη περιήγηση».

Ο Παναγιώτης Νιάρχος, καθηγητής Αστροφυσικής  στο ΕΚΠΑ, μιλά για την εισήγησή του στο 6ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία. Ο ρόλος του Αριστοτέλη», με τίτλο «Κοινωνία και Κοσμολογία».

Η Συλβί Γκρουζώφ, δημοσιογράφος στο Παρίσι, μιλά για τη σχέση της επιστήμης με την Τέχνη.

Τέλος, ο Λόης Λαμπριανίδης, ειδικός γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας, μιλά για την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και τις δύο πρώτες συναντήσεις με Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, στο Βερολίνο και στη Στοκχόλμη.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert