ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ATHENS CALLING: «Αγροτική ανάπτυξη, καινοτομικές πρωτοβουλίες φοιτητών του Γεωπονικού...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ATHENS CALLING: «Αγροτική ανάπτυξη, καινοτομικές πρωτοβουλίες φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και αναδασώσεις χωρίς πότισμα» 04.06.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 22:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας (17 Ιουνίου), η εκπομπή ασχολείται με το ρόλο της αγροτικής ανάπτυξης και τις καινοτομικές πρωτοβουλίες φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και με μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια αναδασώσεων χωρίς πότισμα προς όφελος της κοινότητας για την καταπολέμηση της ερημοποίησης.

Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρος Ζωγραφάκης, καθώς και οι φοιτήτριες Λυδία Βαλάση, Κατερίνα Κανδυλιάρη και Έλενα Λέκκα εκ μέρους των τριών ομάδων που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ για την αγροδιατροφή, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την οργάνωση «Αναδασώσεις Δωρεάν για την Κοινότητα» – Arid Zone AfforestationNPO (AZA), μιλά η «ψυχή της πρωτοβουλίας» και γενικός διευθυντής, Αθανάσιος Βασιλειάδης. Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία από τη Γενεύη μιλά ο πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτριος Σκερπανιάς, ο οποίος αναφέρεται στο ρόλο των Ελλήνων της Διασποράς στην υποστήριξη πρωτοβουλιών για την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της ερημοποίησης.

Συντονισμός-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert