Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» | Δευτέρα 05.04.2021

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» | Δευτέρα 05.04.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, στις 10 το βράδυ, καλεσμένοι είναι:

Ο Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο LSE, ο οποίος μιλά για την έκθεση και τις προτάσεις της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με πρόεδρο τον Μάριο Μόντι, στην οποία είναι επιστημονικός συντονιστής. Αναφέρεται, επίσης, στην ανάγκη προσωρινής αναστολής των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας των φαρμακευτικών εταιρειών στα εμβόλια, θέση που υιοθέτησε και το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό NATURE, πριν από λίγες μέρες, όπως και στα μέχρις στιγμής ευρήματα των κλινικών ερευνών για όλα τα εμβόλια.

Ο Γιάννης Τασόπουλος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο ΕΚΠΑ, σχολιάζει, με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας, τη διακριτή επιρροή στη συνταγματική πρακτική που άσκησε ο Ρήγας Φεραίος σε αντίθεση με τον Αδαμάντιο Κοραή. Μιλά επίσης για τη –διάτρητη στην Ελλάδα– Αρχή της Αμεροληψίας, όπως συνάγεται από το έργο του Άνταμ Σμιθ, την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο, αλλά και τα νομικά διλήμματα της πανδημίας.

Ο Χαράλαμπος Βέντης, επ. καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο ΕΚΠΑ, αναφέρεται στο βιβλίο του «Φιλελεύθερη Δημοκρατία και Χριστιανική Πίστη» και στο πώς το Κράτος Δικαίου μπορεί να είναι σύμμαχος της Ορθοδοξίας, μακριά από την «Βαβυλώνια αιχμαλωσία της».

Η Σοφία Σουρτζή, επιχειρηματίας, μιλά για το θεσμό των Responsible Business Awards, για το πραγματικό κόστος και τη σημασία των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων, αλλά και για τα προβλήματα των διακρίσεων, τα εμπόδια και τα διλλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες.

Τέλος η Φένια Τσανάκα, αρχιτέκτων που έχει ταξιδέψει σε 45 χώρες, σχολιάζει το πώς η πανδημία αλλάζει τη σχέση μας με το σπίτι μας και μιλά για το βιβλίο της «Ανακαινίζω τη ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη».

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert