ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 05.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 05.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη  Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, στις 10 το βράδυ η εκπομπή ασχολείται με τις αξίες της συμπερίληψης (inclusion), της προσβασιμότητας (accessibility), της αλληλεγγύης /ενσυναίσθησης (solidarity / empathy) και κυρίως του εθελοντισμού (volunteering), αξίες που αποτελούν και τις βασικές αρχές Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ. Οι καλεσμένοι, καθένας με τον τρόπο του, προωθούν την εφαρμογή τους στην πράξη.

  • Η Λώρα Παππά, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση», που παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας στους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες/μετανάστες, όπως και υποστήριξη σε ασυνόδευτους ανήλικους, κάνει τον απολογισμό της δεκαετούς καινοτομικής δράσης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και μιλάει για τις προοπτικές των διαδικασιών συμπερίληψης / ένταξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Η Αθηνά Κρητικού, ιδρύτρια και πρόεδρος από το 2009 του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά/νέους (ΣΚΕΠ), αναφέρεται στην ομιλία της στη 14η Σύνοδο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τονίζοντας ότι «η καραντίνα στα άτομα με αναπηρία προϋπήρχε της πανδημίας».
  • Η Νεφέλη Ράντου, διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας και διδάκτωρ Ειδικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ, μιλάει για την ερευνητική της εργασία που αφορά στους εγκεφαλικούς μηχανισμούς πρόσληψης της Γλώσσας σε ακούοντες και μη ακούοντες.
  • Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», που διοχετεύει καθημερινά περίπου 24.000 μερίδες φαγητού σε κοινωφελείς οργανισμούς κάθε μορφής, μιλάει για την κρίσιμη σημασία της μείωσης της σπατάλης των τροφίμων (το ένα τρίτο των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια), αλλά και τον Πολιτισμό της Διατροφής, ως γέφυρα λαών και πολιτισμών.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert