ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 12.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 12.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη  Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, η εκπομπή ασχολείται με τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν η Κοινωνική Ευθύνη, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ο Τρίτος τομέας στην αναγκαία αναδιάταξη –ιδίως μετά την πανδημία– των σύγχρονων πλουραλιστικών οικονομιών και κοινωνιών.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:

  • Η Αλεξία Κατσαούνη και η Λένα Παπαλεξοπούλου, αντίστοιχα πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού πολλαπλής κοινωνικής δράσης ΔΕΣΜΟΣ. Μιλούν για τους τέσσερις άξονες δράσης του ΔΕΣΜΟΥ αλλά και για τη συνέργεια του τρίπτυχου Κράτος – Αγορά – Τρίτος (μη κερδοσκοπικός) Tομέας στην επίλυση των πολύπλοκων σύγχρονων προκλήσεων σε όλους τους τομείς, την ανάγκη διαφάνειας και λογοδοσίας κοινωνικού αντικτύπου (Social Impact) και δημόσιας αξίας (Public Value) για τις κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και για το άλμα που απαιτείται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων.
  • Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, εμπνευστής του πανελλήνιου πλέον, εθελοντικού διαδικτυακού κινήματος συλλογής σκουπιδιών με τίτλο «Save Your Hood» (Σώσε τη γειτονιά σου), που μέσα σε 8 μήνες (ξεκίνησε στις 15/11/2020 στα Τουρκοβούνια) κατέγραψε τη συμμετοχή 16 χιλιάδων εθελοντών και τη συλλογή 1,2 εκατομμυρίων λίτρων σκουπιδιών. Εξηγεί το πώς ξεκίνησαν όλα και πώς βλέπει την προοπτική.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:

  • Ο Ερωτόκριτος Νεόφυτος, πρόεδρος του ΙΠΑΠ «Η Θεοτόκος» και ο Γιώργος Παπαδάκης, πρόεδρος του ΚΑΣΠ «Χατζηπατέρειο», αντίστοιχα πρόεδρος και γενικός γραμματέας στο νεοσύστατο Ελληνικό Δίκτυο Παρόχων  Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία, οι οποίοι μιλούν για την έναρξη συνεργασίας με την πανευρωπαϊκή οργάνωση EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), που εκπροσωπεί 20.000 φορείς. Ακόμη, μιλούν για τη σημασία που έχει η ανάδειξη των κοινωφελών ιδρυμάτων – οργανισμών στήριξης ΑΜΕΑ (500 φορείς στην Ελλάδα), για την προώθηση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και για την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία που αντιμετωπίζουν διπλή πίεση στην πανδημία.
  • Ο Παναγιώτης Ζάννης, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Τρίτος τομέας: Μία γενική θεωρία. Δημοκρατία και Κοινωνική Πολιτική σε μετάβαση», ο οποίος δίνει μία επιστημονική πλαισίωση στα θέματα συζήτησης της εκπομπής και αναδεικνύει τα ανοιχτά θέματα στην Κοινωνική Θεωρία.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert