ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 13.09.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 13.09.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, καλεσμένοι της εκπομπής «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί), είναι:

  • Ο Πάνος Τσακλόγλου, υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στον πρόσφατο νόμο για την επικουρική ασφάλιση, εξηγεί τι περιλαμβάνει και αναλύει τις συνέπειες στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, αλλά και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις του. Απαντά στις διατυπωμένες κριτικές και σχολιάζει τη διεθνή εμπειρία.
  • Ο Γιάννης Κοντογιάννης, καθηγητής Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία, μιλάει για τη Βιο-στατιστική του Covid-19 και τις Πιθανότητες, το ρίσκο και τους εμβολιασμούς, τη μαθηματική εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και για τα ΑΕΙ και τη Φιλοσοφία της Ζωής.
  • Η Δήμητρα Αθανασοπούλου, διδάκτωρ Ψυχαναλυτικής Ανθρωπολογίας, συγγραφέας του βιβλίου «Ψυχανάλυσέ το», μιλάει για την ευτυχία, τις γυναικοκτονίες, τις γυναίκες στο Αφγανιστάν, αλλά και για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert