ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 14.06.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 14.06.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»

Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, στις 10 το βράδυ, καλεσμένoι στην εκπομπή είναι:

· Η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδα στην κολύμβηση, έχει σπουδάσει στη Νομική Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και παίζει πιάνο. Στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αποκαλύπτει  πώς συνδύασε όλες αυτές τις δραστηριότητες και εξηγεί πώς σκέφτεται να συνδυάσει την επαγγελματική της ζωή ως δικηγόρος (όπως και η μητέρα της) με την κολύμβηση και τον αθλητισμό.

· Ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου, ο οποίος είναι καθηγητής Οικονομίας του Περιβάλλοντος στο Οικονομικό Τμήμα του ΕΚΠΑ και διευθυντής του τομέα Πολιτικής Οικονομίας. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο για την Οικονομία του Περιβάλλοντος (από τα πρώτα πανευρωπαϊκά για το θέμα αυτό) στο Λονδίνο του 1995. Μιλάει για την Κλιματική Αλλαγή, την Πράσινη Μετάβαση, την πράσινη ενέργεια και τις πρώτες ύλες στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

· Από το Ηράκλειο Κρήτης, η Ανθή Στρατάκη, υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) στο ΙΤΕ Κρήτης (και ερασιτέχνις σχεδιάστρια βραχιολιών), είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Γραμμένο, βασικό ερευνητή Πληροφορικής στο ΙΤΕ (και ερασιτέχνη φωτογράφο της φύσης).  Μιλούν για το κοινό τους βιβλίο με τίτλο «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες» από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. (GDPR= Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Επίσης, μιλούν για τον ρόλο της Δημιουργικής Σκέψης και Δράσης και για το Σχολείο του 21ου αιώνα.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert