ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 20.09.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 20.09.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, καλεσμένοι της εκπομπής «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί), είναι:

  • Ο Ευάγγελος Τέρπος, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Αθηνών, ο οποίος μιλάει για την εν εξελίξει έρευνα του ΕΚΠΑ, για τη σύνδεση των θρομβώσεων με τα εμβόλια, για τον ρυθμό μείωσης των προστατευτικών / εξουδετερωτικών αντισωμάτων, όπως και για τις μακροχρόνιες βλάβες στο αίμα και τα αγγεία που προξενεί η νόσος Covid-19. Επίσης, μιλάει για το τεστ ανίχνευσης στο αίμα 50 μορφών καρκίνου και για τις νέες θεραπείες στο πολλαπλό μυέλωμα.
  • Ο Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στο ΕΜΠ, που σχολιάζει τις αυξήσεις των τιμών ενέργειας / ηλεκτρικού ρεύματος σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα παράδοξα της σημερινής Πράσινης Ενεργειακής Μετάβασης, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο της Κυκλικής Οικονομίας, των πολύτροπων Πράσινων μετακινήσεων, καθώς και της ενεργειακής εξοικονόμησης στα σπίτια.
  • Η Μαριεντίνα Γκότση, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο University of Southern California, διευθύντρια του εργαστηρίου Creative Media & Behavioral Health Center, School of Cinematic Arts, η οποία εξηγεί τι είναι η Συμπονετική (Compassionate Tech) – Ανακουφιστική Τεχνολογία και η Αφηγηματική Ιατρική, όπως και το τι μπορεί να μας διδάξει η πανδημία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
  • Τέλος, από το Όσλο της Νορβηγίας, η νηπιαγωγός Μάνια Ράπτη μιλάει για το τι μπορούμε να μάθουμε από έναν διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert