ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 23.08.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 23.08.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, από τις 10 ώς 12 το βράδυ, η εκπομπή ασχολείται με τα δάση, τον δασικό πλούτο της Ελλάδας και την κλιματική αλλαγή και κυρίως με την εθελοντική συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την αναγέννηση των δασών, με την ενεργοποίηση δράσεων κοινωνικής ευθύνης από όλους τους φορείς, στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Καλεσμένοι είναι:

  • Από τη Θεσσαλονίκη η Θέκλα Τσιτσώνη, πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της οποίας η διδακτορική διατριβή υπό την επίβλεψη του σπουδαίου καθηγητή Δασολογίας Σπύρου Ντάφη (1927-2014) είχε ως θέμα την αναγέννηση των δασών της χαλεπίου πεύκης, μιλάει και προτείνει άμεσα μέτρα αποκατάστασης των καμένων περιοχών και δασών.
  • Οι Νεφέλη Τσαούση, Αμαλία Μιχαηλίδου, Φίλιππος Παντελής και Chris Barney Horvath τελειόφοιτοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι πριν από 15 ημέρες ίδρυσαν την online Κοινότητα Δράσης με τίτλο: «Ανάκαμψη οικοσυστημάτων μετά από πυρκαγιά», που μέσα σε λίγες ημέρες απέκτησε περισσότερα από 400 χιλιάδες μέλη. Σκοπός τους να αναπτύξουν διάλογο και δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και με άλλους ειδικούς και με την αρωγή του τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, που υποστηρίζει και αναδεικνύει κάθε εθελοντική/συμμετοχική δράση πολιτών υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
  • Η Ευαγγελία Αβραμίδου, Διδάκτωρ Δασικής Γενετικής, εντεταλμένη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μιλάει για την πλούσια γενετική βιοποικιλότητα των ελληνικών δασών, όπως και για τον τρόπο προστασίας τους.
  • Η Αγγελική Βεργίτση ενεργός πολίτης, μέλος της πανελλήνιας online πρωτοβουλίας «Save your Hood» (Προστάτεψε τη γειτονιά σου), μιλάει για τις εθελοντικές δράσεις προστασίας του Υμηττού σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, καθώς και για το βραβευμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Βάζουμε τα Γυαλιά στο πλαστικό».
  • Τέλος, η Αιμιλία Αξιωτίδου, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτιδα Ιατρικής του ΑΠΘ, μιλάει για τις ψυχολογικές συνέπειες των πυρκαγιών στα παιδιά, καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert