ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 26.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 26.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, από τις 10 ώς 12 το βράδυ, η εκπομπή, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, ασχολείται με τις έρευνες ανίχνευσης διστακτικότητας στον αντι-Covid 19 εμβολιασμό, τις γυναικοκτονίες και τις κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και τις συλλογικές προσπάθειες βελτίωσης και επίλυσης των προβλημάτων.

Καλεσμένοι είναι:

  • Από το Λονδίνο ο Άγγελος Κασσιανός, ψυχολόγος Υγείας, Senior Research Fellow στο UCL, και από τη Λευκωσία η Μαρία Καρεκλά, αν. καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι οποίοι μιλούν για τις έρευνες ανίχνευσης επιφυλακτικότητας/διστακτικότητας για τους εμβολιασμούς, τα στατιστικά χαρακτηριστικά των τριών ομάδων του πληθυσμού και τις ανάλογες προτάσεις για την ομαλή ολοκλήρωση της «κοινωνικής ανοσίας».
  • Η Αμίνα Μοσκώφ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, με αφορμή τις πρόσφατες γυναικοκτονίες, μιλάει για το υπόστρωμα των κακοποιητικών συμπεριφορών σε σχέσεις και γάμους και για τις δυνατότητες αποτροπής των βίαιων πρακτικών.
  • Η Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά, ιδρύτρια της καμπάνιας Don’t Accept it (Μην το δεχτείς) ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία, μιλάει για το 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ενδοοικογενειακή Βία (domestic violence), που θα γίνει στις 14/9 στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.
  • Από το Ηράκλειο της Κρήτης, το ζεύγος Μαρία Καπνιστού, αρχιτέκτων Τοπίου και Μιχάλης Μανιαδάκης, σχεδιαστής κήπων, συνιδρυτές του βραβευμένου «Το Μικρό Σχολείο της Γης» και «Στην Πόλη Περιβόλι», μιλούν για την Αναγεννητική Γεωργία, τους Δασόκηπους, τη Θεραπευτική Κηπουρική, ως διεξόδους επαφής με τη Φύση, την ατομική άσκηση και την αυτοδύναμη καλλιέργεια της τροφής.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert