ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 28.06.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 28.06.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη  Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στις 10 το βράδυ, η εκπομπή με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς ασχολείται με καινοτομικά εκπαιδευτικά εγχειρήματα και τις απόψεις των πολύ – παραγωγικών δημιουργών που τα προωθούν. Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Η Μαρία Γιαγιάννου, συγγραφέας 9 βιβλίων και θεατρικών κειμένων. Στο παιδικό διήγημα-παραμύθι, με τίτλο «Η κουνελόσκαλα», βάζει τον κούνελο πρωταγωνιστή της να συνομιλεί με τη Μαρία Κάλλας, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νεύτωνα και τον Επίκουρο. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ιδέα -στο εξωτερικό ονομάζεται Bedtime stories- (Ιστορίες στο προσκέφαλο). Ανάλογες ιστορίες βοηθούν τους νέους γονείς να διηγούνται  ενδιαφέρουσες ιστορίες στα παιδιά τους  για να κοιμηθούν.
  • Η Αγγελική Κομποχόλη, διδάκτωρ Λαογραφίας– Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας, μιλάει για τον δημιουργικό λόγο και τη φαντασία στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και για τις απόψεις των Αρχαίων Φιλοσόφων για τη γη, την αρχαία οικολογία, το γέλιο, τη ζωή και τη χρησιμότητά τους στην αντιμετώπιση των δυσκολιών στη σημερινή εποχή της πανδημίας.
  • Από τη Θεσσαλονίκη, ο Θεόδωρος Παπακώστας, διδάκτωρ Αρχαιολογίας, απαντάει στο ερώτημα «Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;», που είναι και ο τίτλος του βιβλίου του που μόλις εκδόθηκε.
  • Η  διδάσκουσα στο Hellenic American University και ακαδημαϊκή υπεύθυνη στη σχολή Ξένων Γλωσσών Γλωσσομάθεια Μαρία Ντάβου εξηγεί πώς μπορεί να διδάσκεται η αγγλική γλώσσα διαμέσου της Αρχαίας & Σύγχρονης Φιλοσοφίας και το παιχνίδι, όπως επίσης και τις δυσκολίες ή ευκολίες των αγγλικών απέναντι στα ελληνικά.
  • Τέλος, η Σοφία Παπαδημητρίου, υπεύθυνη Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων στο υπουργείο Παιδείας, μιλάει για τα διδάγματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην πανδημία και τους καινοτομικούς διαγωνισμούς με τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών για την παραγωγή βίντεο/ ραδιοφωνικών εκπομπών σε ολόκληρη την Ελλάδα και την ομογένεια, όπως επίσης για την κρίσιμη σημασία του γραμματισμού στα Μέσα και την Πληροφορία (που είναι και ένας από τους βασικούς άξονες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ).

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert