Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» | Δευτέρα 29.03.2021

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» | Δευτέρα 29.03.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»

Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 10 το βράδυ, η εκπομπή αξιοποιεί τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας για να κοιτάξει στο μέλλον: στην Ελλάδα του 2030.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:

Ο Αντώνης Λιάκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ελληνικός 20ός αιώνας», ο οποίος αναλύει τις αθέατες πλευρές του ελληνικού success story και τις προοπτικές για το μέλλον.

Η Στέλλα Τσάνη, επίκουρη καθηγήτρια Οικονομικών της Ενέργειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία μιλά για τον ορίζοντα ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2030 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Πράσινο Σύμφωνο) και την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Τζώρτζης, διδάκτωρ Ρυθμιστικού Δικαίου και επικεφαλής της ομάδας νομικών εμπειρογνωμόνων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), ο οποίος καταθέτει τις απόψεις του για την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία/Μεγαλόπολη, ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια ενεργειακής μετάβασης.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο Κώστας Καραντινινής, καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας στο Σουηδικό Πανεπιστήμιο Γεωπονικών Επιστημών, μιλά από την Κοπεγχάγη για τη διαδικτυακή πρωτοβουλία «Ο Ομφαλός» και για την αειφορική ελληνική γεωργία και αγροδιατροφή προς το 2050, όπως και για τη στρατηγική της νέας ΚΑΠ προς το 2030.

Τέλος, για την ελληνική μόδα καλεσμένες είναι:

Η Μαρία Διαμάντη, σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια Σχολής Ραπτικής, που αναφέρεται στις προσπάθειες διεθνοποίησης της ελληνικής μόδας, καθώς και στην έκθεσή της με τίτλο «Ωδή στη Ραπτική», στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου, σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας παραγωγής ρούχων, η οποία μιλά για τις προσπάθειες ανάκαμψης ενός κλάδου που παλαιότερα αποτελούσε συγκριτικό παραγωγικό πλεονέκτημα της χώρας.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert