Πρώτο Πρόγραμμα – Athens Calling: «Διαφάνεια και καταπολέμηση της Διαφθοράς» 22.01.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – Athens Calling: «Διαφάνεια και καταπολέμηση της Διαφθοράς» 22.01.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 22:00,  η εκπομπή ασχολείται με τη Διαφάνεια και την καταπολέμηση της Διαφθοράς στο ελληνικό κράτος και κοινωνία.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι:

Η Δρ. Άννα Δαμάσκου, πρόεδρος της Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς.

Ο Κώστας Χρήστου, γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, συν-συγγραφέας με τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο της έρευνας «Πολυνομία και κακονομία στην Ελλάδα» του οργανισμού Διανέοσις, ο οποίος μιλά για τις προϋποθέσεις ενός καλύτερου και αποτελεσματικότερου κράτους στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Στασής,  διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος μιλά για τη «Διαύγεια» και την εμπειρία εφαρμογής της στο ελληνικό δημόσιο.

Ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος της ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα) και πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο οποίος μιλά για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην πράξη στην Ελλάδα.

Οι Αλέξανδρος Μελίδης και Αθανάσιος Δεληγιάννης, εκ μέρους της Openwise, οι οποίοι μιλούν για τις πρωτοβουλίες OGP (Open Government Partnership) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Vouliwatch Παναγιώτης Βλάχος, που είναι και μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Αττικής της ΕΡΤ, μιλά για τη Διαφάνεια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συντονισμός-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert