Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) 08.05.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) 08.05.2017

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απόψε, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 22:00, η εκπομπή ασχολείται με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και τις συμμετοχικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου είναι οι:

-Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Νέα Εστία», ο οποίος μιλάει με αφορμή το βιβλίο του «Η ελληνική κοινωνία πολιτών και η οικονομική κρίση».
-Εβίκα Καραμαγκιώλη, νομικός, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, επιστημονική συνεργάτις ΕΚΠΑ, μέλος της ομάδας «Πολιτεία 2.0», η οποία αναπτύσσει το θέμα: «Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, νέες τεχνολογίες και συμμετοχή των πολιτών».
-Χρήστος Λυντέρης, δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής, μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για ριζική συνταγματική αλλαγή», ο οποίος αναπτύσσει το θέμα: «Αλλάζοντας το Σύνταγμα, αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα: Το δημοψήφισμα ως εγγύηση ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα θα είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας».
-Θοδωρής Πελαγίδης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο οποίος μιλάει με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Μέση γη. Η επιστροφή του πολιτικού κέντρου».

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

 Info:

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.