Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) 19.06.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) 19.06.2017

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 19 Iουνίου 2017, 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απόψε, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 22:00, η εκπομπή θα ασχοληθεί με το κρίσιμο θέμα ρύθμισης των «κόκκινων δανείων», τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών των Επιχειρήσεων και τη Διαμεσολάβηση. Αφορά περίπου 1,4 εκατομμύρια Έλληνες και 120 χιλιάδες επιχειρήσεις (εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, οικογένειές τους), τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την πραγματική εξυγίανση των τραπεζών που θα απελευθερώσει χρηματοδοτική ρευστότητα για γρήγορη ανάπτυξη. Η αποψινή εκπομπή είναι η πρώτη μιας σειράς εκπομπών για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Καλεσμένος στο ραδιοθάλαμο της Αγίας Παρασκευής είναι o Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος μιλάει για το ρόλο και τη λειτουργία των προγραμματιζόμενων 120 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), το νόμο 4469/17 περί εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων, ποιους αφορά και ποιοι δεν περιλαμβάνονται, πώς προστατεύονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών/οφειλετών μέσα στο πλαίσιο της ασύμμετρης σχέσης τους με τις τράπεζες και το κράτος, αλλά και πώς ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις τους. Τέλος, πώς θα διασφαλιστεί η ταυτόχρονη ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος αλλά και η εξυγίανση των επιχειρήσεων.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.