ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 06.11.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 06.11.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ από το Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022,  καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος, αρχιτέκτονας, ο οποίος μιλάει για τον έλλειψη σαφούς ιστορικής ταυτότητας της πρωτεύουσας, τις συνεχείς δυσλειτουργίες του μητροπολιτικού ιστού, την απουσία του κράτους στην διατύπωση μιας δημόσιας στρατηγικής και τις στρεβλώσεις της ιδιωτικής αρχιτεκτονικής, όπως και το τι θα μπορούσε να γίνει άμεσα για την αντιστροφή της τάσης μέσα σε μια ραγδαία παγκόσμια αλλαγή των μητροπολιτικών κέντρων.
  • Η Μυρτώ Κιούρτη, Δρ. αρχιτέκτονας, η οποία μιλάει για το πρόβλημα του υπερτουρισμού, κυρίως στις Κυκλάδες, για την Πάτρα – μια πόλη χωρίς σκοπό, όπως και για την θεωρία της περί «Συναισθηματικού Λειτουργισμού» στην αρχιτεκτονική.
  • Από την Θεσσαλονίκη η Μαριάννα Βασιλείου, νομικός, η οποία μιλάει για την ενδοοικογενειακή βία, το νομικό πλαίσιο και τα πρακτικά βήματα προστασίας των θυμάτων.
  • Από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Αλεξάνδρα Φιλίνδρα, αν. καθηγήτρια στο University of Illinois Chicago, η οποία μιλάει για τις ενδιάμεσες γενικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και την σημασία τους για τον κόσμο και την Ελλάδα.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert