ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 07.11.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 07.11.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.
Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το webradio: ert.gr/proto, ert.gr/ert-voiceofgreece

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στις 10 το βράδυ, καλεσμένες στο στούντιο είναι η Στέλλα Κάσδαγλη και η Σοφία Ευτυχιάδου, οι οποίες μιλούν για τις έμφυλες σχέσεις, την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες αλλά και για τον σύγχρονο φεμινισμό. Επίσης, μιλούν για την τηλεοπτική εκπομπή «Επικίνδυνες», στην οποία είναι βασικοί συντελεστές, που μεταδίδεται τις Κυριακές 9-10 μ.μ. στην ΕΡΤ2, καθώς και για την ομώνυμη έκδοση σε βιβλίο. Ακόμη, η ηθοποιός Μαριέλλα Σαββίδου μιλά για το body shaming (υποτιμητική περιγραφή του σώματος και ιδιαίτερα του γυναικείου σώματος).

Στις 23:00, στο ραδιοφωνικό ένθετο με τίτλο «Η Φιλοσοφία στο τώρα και το μετά», η διδάκτωρ Φιλοσοφίας Έλσα Νικολαΐδου μιλά από την Κύπρο για τις διαφορές της Επικούρειας Φιλοσοφίας από τη Φιλοσοφία των Στωικών, καθώς και για τον ρόλο της γυναίκας σ’ αυτές τις δύο τόσο επίκαιρες φιλοσοφίες.

Στις 23:30, «Athens Calling London». Ο Περικλής Βασιλόπουλος συζητεί τηλεφωνικά με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics Ηλία Μόσιαλο, για τη Δημόσια Υγεία, την πανδημία Covid-19, τον καρκίνο, την εθνική στρατηγική Μεταμοσχεύσεων, τις νέες τεχνολογίες Υγείας και όλες τις συναφείς διεθνείς εξελίξεις.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert