ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 17.04.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 17.04.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το webradio: ert.gr/protoert.gr/ert-voiceofgreece

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Νικόλαος Ασπρούλης, αναπληρωτής διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας Βόλου, ο οποίος μιλάει για το βιβλίο του «Η Διαλεκτική Πίστης και Λόγου στην Ορθόδοξη Θεολογία», όπως και για το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας στους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.
  • Ο Ευάγγελος Καραμανές, διευθυντής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος μιλάει για τη νηστεία και τη διατροφή από τον 19o αιώνα έως και σήμερα.
  • Από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ ο Τάσσος Κυριακίδης, επίκουρος καθηγητής στο School of Public Health του Yale University, και από τη Σπάρτη ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ελαιοκαλλιεργητής βιολογικής παραγωγής, μιλούν για την εκδήλωση στο Yale με τίτλο: «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα: Back to the future. Με πάθος για το ελαιόλαδο».
  • Τέλος, για τον επαναληπτικό γύρο του Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών, μιλάει η Δέσποινα Σίνου, αναπληρώτρια κοσμήτορας στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Πρώτο Πρόγραμμα

Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert