ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 22.05.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 22.05.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το webradio: ert.gr/protoert.gr/ert-voiceofgreece

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στις 22:00, καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στην εκπομπή είναι:

Η Δέσποινα Γερουλάνου, πρόεδρος του Οργανισμού Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η οποία μιλάει για τις δράσεις, το όραμα και τον θεσμό που ξεκίνησε το 1985 με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και του Ζακ Λανγκ. Μιλάει, επίσης, για την πλατφόρμα Homo Faber του Michelangelo Foundation, όπου φιλοξενούνται για πρώτη φορά 7 Ελληνίδες/ες χειροτέχνες/artisans με τους οποίους είχαν ήδη ξεκινήσει συνεργασία τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη. Ο ρόλος των μουσείων της χώρας στην εκπαίδευση, στην Τέχνη, αλλά και στην οικολογική ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Μαρία Μουσμούτη, Δρ. Νομικής, λέκτορας στο Institute of Advanced Legal Studies στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, η οποία μιλάει για το εγχειρίδιο «Γλώσσα και Αναπηρία», τις αρχές για τη συμπεριληπτική γλώσσα, καθώς και για την καταπολέμηση του στίγματος ψυχικής υγείας στον δημόσιο λόγο.

Ο Αθανάσιος Δρίτσας, καρδιολόγος, συνθέτης μουσικής και συγγραφέας, ο οποίος μιλάει
για τον θεραπευτικό ρόλο της Μουσικής, με αφορμή το 7ο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Μουσική και την Ιατρική που θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών με τη συμμετοχή ομιλητών από 20 χώρες.

Info:

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert