ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 23.10.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 23.10.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ από το Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Θανάσης Χατζόπουλος, ψυχαναλυτής – παιδοψυχίατρος, ποιητής και η Βίκυ Μαλισόβα – Χατζοπούλου, ψυχολόγος, οι οποίοι μιλούν για τα βιβλία «Ντόναλντ Γουίνικοτ. Ένας ψυχαναλυτής για τον επόμενο αιώνα» και «Πανδημία και περιοριστικά μέτρα». Επίσης, αναφέρονται στη φόρμουλα του Ντόναλτ Γουίνικοτ για την «αρκετά καλή μητέρα» (good enough mother), στον ρόλο του πατέρα, στην ενδοοικογενειακή βία και στην κακοποίηση των παιδιών.
  • Από το Λονδίνο, η Ελένη Γερολάκη, ψυχοθεραπεύτρια, που ζει στη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 33 χρόνια, μιλάει για τις απλές, καθημερινές ενέργειες που καταπολεμούν την κατάθλιψη (depression tips), για τον αυτισμό των ενηλίκων και επιπλέον κάνει μια συγκριτική εκτίμηση ψυχολογικών συμπεριφορών σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία απέναντι στα νεαρά κορίτσια.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert