ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 28.08.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 28.08.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Tην Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και τις επιπτώσεις της στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία όπως και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καλεσμένοι είναι:

  • Ο Κώστας Κωστής, καθηγητής στο ΕΚΠΑ και συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσά τους «Ο πλούτος της Ελλάδας» – «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας».
  • Ο Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής στο Κέντρο Ερεύνης Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, συγγραφέας πολλών βιβλίων και ανάμεσά τους «Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας. Ο Βενιζέλος, ο αντιβενιζελισμός και η Μικρά Ασία».
  • Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, συγγραφέας, εκτός των άλλων, μαζί με τον Άγγελο Συρίγο του βιβλίου «Μικρασιατική Καταστροφή- 50 ερωτήματα και απαντήσεις».
  • Ο Βασίλης Τζανακάρης, συγγραφέας του βιβλίου «Εάλω η Σμύρνη, Δακρυσμένη Μικρασία: 1919-1922».

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert