ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 29.05.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 29.05.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το webradio: ert.gr/protoert.gr/ert-voiceofgreece

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στις 22:00, καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στην εκπομπή είναι:

  • Η Μαρία Καψοκεφάλου, καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του νεοσύστατου Ινστιτούτου Γεωργίας & Τροφίμων (ΙΓεΤ) και ο Αντώνης Βλασσόπουλος μεταδιδακτορικός ερευνητής, μιλούν για την ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης. Από το χωράφι στο πιάτο», τον κίνδυνο μιας επισιτιστικής κρίσης και τις προοπτικές του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Από την Κύπρο η Έλλη Χατζηλουκά μιλάει για τις νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και τα νέα, καινοτόμα προϊόντα.
  • Από την Στυμφαλία Κορινθίας η Κωνσταντίνα Κόλλια που από αεροσυνοδός της Emirates με κατοικία το Ντουμπάι αποφάσισε να γίνει καλλιεργητής λαχανικών και παραγωγός ζυμαρικών στη Στυμφαλία, που είναι και ο τόπος καταγωγής της. Η κ. Κόλλια μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και τη δημιουργική ανταμοιβή που προσφέρει η εργασία στη γη.

Info:

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert,