Πρώτο Πρόγραμμα – Athens Calling: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου» 05.02.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – Athens Calling: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου» 05.02.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, η εκπομπή ασχολείται με τις μεγάλες προκλήσεις της Δημόσιας Υγείας στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι:

Από το Λονδίνο, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο London School of Economics και στο Imperial College of London, μιλά για τις πιέσεις που δέχονται τα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη και τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις (λοιμώξεις που αντιστέκονται στα αντιβιοτικά, εξατομικευμένη ιατρική, digital health, νέα ερευνητικά πεδία φαρμάκων).

Από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, o Νικόλας Παπαδόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Παθολογίας στο John Hopkins University, μιλά για την πρωτοποριακή ερευνητική προσπάθεια ανίχνευσης 8 μορφών καρκίνου διαμέσου απλών εξετάσεων αίματος.

Ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και μέλος του ΣΚΕ της ΕΡΤ, αναλύει τις προτάσεις αντικαρκινικής πολιτικής προς την ελληνική πολιτεία.

Η Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος ψυχίατρος και Πρόεδρος της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, μιλά για την ανάγκη προληπτικής αντιμετώπισης της άνοιας που αποτελεί κεντρική πρόκληση στο πλαίσιο της αυξανόμενης γήρανσης του πληθυσμού.

Από το Λονδίνο, ο Χριστόφορος Τσαντούλας, επιστήμονας, βιολόγος και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μιλά για την έρευνα στον τομέα καταπολέμησης του πόνου που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.

Συντονισμός-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert