ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 02.06.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 02.06.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 έως τις 12 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μία εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 22:00, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Αστέρης Χουλιάρας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης – Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο ΕΚΠΑ, συζητούν τις διαφορές και τα κοινά σημεία των εννοιών φιλανθρωπία και αλληλεγγύη μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης για την Κοινωνία των Πολιτών, στις σύγχρονες κοινωνίες.
  • Η Αναστασία-Μαρία Μοσχόβη, διδάκτωρ Χημικής Μηχανικής, είναι υποψήφια για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας 2023 για το ερευνητικό έργο της στις κυψέλες καυσίμου-υδρογόνου και την εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακύκλωση ενεργειακών συσκευών.
  • Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου, δικηγόρος και συνιδρύτρια της ΜΚΟ ALYSOS ALERT, μιλάει για το τι θα μπορούσε και τι πρέπει να σημαίνει η κοινωνική δικαιοσύνη για τους Έλληνες Ρομά.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert