ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 06.10.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 06.10.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 έως τις 12 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μία εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00, στο πλαίσιο της ενότητας «Δημιουργικές Ελληνίδες / Δημιουργικοί Έλληνες», καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής στο Τμήμα Ασφαλιστικής/Στατιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μιλάει για το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Στρατηγική για την Γήρανση του πληθυσμού. Ελλάδα 2050», όπως και για τον κίνδυνο νέων οικονομικών δυσχερειών το 2032, οπότε λήγει η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή του σημερινού Δημόσιου Χρέους των 400 δισ. ευρώ και τριπλασιάζεται η ετήσια αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων από τα σημερινά 5 δισ. σε 15 δισ.
  • Η Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, διευθύντρια του Εργαστηρίου «Κέντρο Γραφής» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η οποία μιλάει για το πρόσφατο βιβλίο της «Μίλα, Πηνελόπη!», το αντίστοιχο διαδικτυακό σεμινάριο στο Mathesis, όπως και για το βιβλίο της «Και βέβαια αλλάζει! Αφήγημα για τη Μεταπολίτευση».

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert