ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 10.02.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 10.02.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 έως τις 12 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Αυτή την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 22:00-24:00, καλεσμένες στην εκπομπή είναι:

  • Η Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, μουσικός, συνθέτης και συγγραφέας του βιβλίου «Μουσική και Σώμα» και η Λαμπρινή Γκόλια, χορογράφος-χορεύτρια, διδάσκουσα σύγχρονο χορό, οι οποίες μιλούν για τη σχέση της μουσικής με τον χορό και το σώμα, στο πλαίσιο ενός πολιτισμού στην καθημερινότητα των σύγχρονων κοινωνιών που η πρόσφατη πανδημία ανέδειξε την ιδιαίτερη σημασία του.
  • Η δρ Μαρία Τσουμακίδου, πνευμονολόγος και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» μιλάει για το ερευνητικό της αντικείμενο και την ανοσολογία του καρκίνου, για τη ΧΑΠ και το άσθμα, όπως και για την αναζήτηση πρωτότυπων νέων φαρμάκων και θεραπειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της έλαβε διάκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), κερδίζοντας επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert