ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 27.01.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Παρασκευή 27.01.2023

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 έως τις 12 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Αυτή την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, ώρα 22:00-24:00, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος μιλάει για την ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, βιομηχανικά ατυχήματα κ.ά.).
    Ο κ. Λέκκας μιλάει, επίσης, για το πρότυπο πρόγραμμα ανθεκτικότητας που βρίσκεται εν εξελίξει στην ΕΡΤ και γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το πολυεπίπεδο αυτό πρόγραμμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εκτός από «Κρίσιμη Υποδομή» είναι επίσης και ο Δημόσιος Επικοινωνιακός Μηχανισμός ύστατης προσφυγής σε έκτακτες περιπτώσεις.
  • Από την Ιαπωνία, ο Στέλιος Πρεζεράκος, διευθυντής Λυκείου στο Τόκιο, όπου ζει και εργάζεται, μιλάει για τη συστηματική κουλτούρα αντιμετώπισης των σεισμών στην Ιαπωνία, που είναι η πιο σεισμογενής χώρα στoν πλανήτη (η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση).
  • Στο δεύτερο μέρος, η Ρένα Μπαρδάνη, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) και ο Στέργιος Νάρης, Δρ. Μηχανολόγος, Στέλεχος ΕΛΙΝΥΑΕ, μιλούν για τα διδάγματα και συμπεράσματα από την πανδημία Covid 19, όπως και τις αναγκαίες προσαρμογές στον χώρο της εργασίας.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert