Πρώτο Πρόγραμμα: Δημόσια πρόσωπα μιλούν για το Πάσχα της ζωής τους στην...

Πρώτο Πρόγραμμα: Δημόσια πρόσωπα μιλούν για το Πάσχα της ζωής τους στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» | Μ. Σάββατο 01.05.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημόσια πρόσωπα μιλούν για το Πάσχα της ζωής τους στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε»

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου 2021, ώρα 13:00-15:00

 

Το «ντουλάπι» των αναμνήσεων τους για το Πάσχα που τους έμεινε αξέχαστο ανοίγουν στο «Έχουμε και Λέμε» και τον Στέλιο Βραδέλη, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου 2021 στις 13:00οι Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Νικολόπουλος, Ματίνα Παγώνη, Ελένη Ροδά, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλέξης Κωστάλας και Ηλίας Μουλάς.

Δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα με τους περιορισμούς του κορονοϊού, και ο Μανώλης Μητσιάς κάνει αναδρομή σε ένα αξέχαστο Πάσχα στο μοναστήρι της Παναγίας του Έλωνα στην Αρκαδία. Ο Χρήστος Νικολόπουλος θυμάται το δικό του μελαγχολικό Πάσχα μέσα σε ένα λεωφορείο κοντά στη Λάρισα, η Ματίνα Παγώνη ανοίγει το δικό της Πασχαλινό «ντουλάπι» και μας ταξιδεύει στη δική της Λήμνο, ενώ η Ελένη Ροδά μας συστήνει τον… «Κίτσο» τον οβελία. Ο Αλέξης Κωστάλας θυμάται το Πάσχα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς «Χαιρετάει τον Πλάτανο» του δικού του χωριού και ο Ηλίας Μουλάς αποκαλύπτει την αποστολή που του ανέθεσε ένα βράδυ Ανάστασης ο ιερέας του χωριού του στην Ικαρία. Επίσης η λαογράφος Ζωή Μάργαρη εξηγεί τα πώς και τα γιατί των Πασχαλινών εθίμων.

Info

Μεγάλο Σάββατο 1η Μαϊου 2021, ώρα 13:00-15:00

Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη