Πρώτο Πρόγραμμα: H ActionAid Hellas στην εκπομπή «Προσφέρω» | Σάββατο 23.10.2021

Πρώτο Πρόγραμμα: H ActionAid Hellas στην εκπομπή «Προσφέρω» | Σάββατο 23.10.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,
για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00
H ActionAid Hellas στην εκπομπή «Προσφέρω»
στο Πρώτο Πρόγραμμα 

Ο Γεράσιμος Κουβαράς, γενικός διευθυντής της ActionAid Hellas είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Κουβαράς μιλάει για την 1η Διεθνή Διαδικτυακή Έκθεση Εθελοντισμού και τα συμπεράσματα του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου Διεθνούς Εθελοντισμού στον κόσμο IVCO Thessaloniki 2021, το οποίο φιλοξενήθηκε φέτος από την ActionAid και είχε ως θεματική τον Συμπεριληπτικό Εθελοντισμό για την Παγκόσμια Ισότητα. Συζητάει για το πλαίσιο του εθελοντισμού στην Ελλάδα και τι κάνει συγκεκριμένα η ActionAid γι’ αυτό.

Επίσης, αναφέρεται στους βασικούς τομείς δράσης και τις προτεραιότητες της ActionAid σύμφωνα με τη διεθνή στρατηγική 2018-2028, αλλά και το πρόγραμμα αναδοχής, μέσω του οποίου Έλληνες και Κύπριοι στηρίζουν τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους σε 18 χώρες σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική και στην Ελλάδα.

Τέλος, παρουσιάζει τα δύο κέντρα στήριξης της ActionAid Hellas στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία μέσω των υπηρεσιών και των δωρεάν προγραμμάτων που παρέχουν στηρίζουν συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό και προωθούν την απασχολησιμότητα, καθώς και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης μέσω της τέχνης και του εθελοντισμού.

H ActionAid είναι μια ανεξάρτητη διεθνής οργάνωση που από το 1972 δουλεύει κατά της  φτώχειας και της αδικίας. Δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ActionAid Hellas – Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert