Πρώτο Πρόγραμμα: H HELMEPA στην εκπομπή «Προσφέρω» | Σάββατο 16.10.2021

Πρώτο Πρόγραμμα: H HELMEPA στην εκπομπή «Προσφέρω» | Σάββατο 16.10.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,
για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00
H HELMEPA στην εκπομπή «Προσφέρω»
στο Πρώτο Πρόγραμμα 

Ο Γιάννης Πεσματζόγλου, θαλάσσιος βιολόγος και υπεύθυνος Επιστημονικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της HELMEPA είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Πεσματζόγλου μιλάει για τον παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους στον κόσμο, με περισσότερους από 14 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως, που με κεντρικό μήνυμα «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση!» είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και συντονίζει στην Ελλάδα, εδώ και 31 χρόνια, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.

Παράλληλα, παρουσιάζει τους τομείς δράσης του οργανισμού, τα επιμορφωτικά προγράμματα σε ναυτιλιακά και περιβαλλοντικά θέματα και τον τομέα περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Συζητάει για την παιδική HELMEPA, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις της, αλλά και τους YOUTH AMBASSADORS. Τέλος, αναφέρεται στις συντονισμένες εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στη συνεργασία της HELMEPA με τον ΟΗΕ και κοινωφελείς οργανισμούς.

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA δημιουργήθηκε το 1982 από Έλληνες ναυτικούς και πλοιοκτήτες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν εθελοντικά να συνεργαστούν με σκοπό την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλοία.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

HELMEPA – Γιάννης Πεσματζόγλου, θαλάσσιος βιολόγος και υπεύθυνος Επιστημονικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert