Πρώτο Πρόγραμμα – «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» 29.02...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» 29.02 & 01.03.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, ώρα 11:00-12:00

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 και την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00-12:00, η εκπομπή διεθνών θεμάτων του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» ασχολείται με επείγοντα και ζωτικής σημασίας ζητήματα της επικαιρότητας.

Ειδικότερα:

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00, στο πρώτο μέρος θα αναλυθούν οι κοινωνικές συμπεριφορές και οι πολιτικές υγείας που αφορούν την αντιμετώπιση της επιδημίας του Covit 19 στην Ελλάδα και διεθνώς. Καλεσμένος θα είναι ο Γιάννης Τούντας,  καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  διευθυντής του αντίστοιχου Ινστιτούτου, καθώς και του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής.

Στο δεύτερο μέρος θα εξεταστούν οι συνθήκες στην Κίνα που οδήγησαν στην έναρξη και μετά έξαρση της επιδημίας, καθώς και η αποτελεσματικότητα των δρακόντειων μέτρων που λαμβάνονται τις τελευταίες βδομάδες. Συνομιλητής θα είναι ο Κώστας Τσιμώνης, λέκτορας στο King College, με ειδίκευση τη μελέτη της κινεζικής κοινωνίας από πλευράς ανάπτυξης και διεθνών σχέσεων.

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00, το σύνολο της εκπομπής θα αφιερωθεί σε ραδιοφωνικό διάλογο της Μαριέτας Γιαννάκου και του Γιώργου Κατρούγκαλου για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση και με την Ελλάδα. Οι δύο βουλευτές και πρώην υπουργοί θα κληθούν να απαντήσουν για το πώς αναμένεται να εξελιχθούν τα πράγματα με τον κοινοτικό προϋπολογισμό, για τις δυνατότητες και τα όρια μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, για τη συζήτηση που ξεκινά πανευρωπαϊκά για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιδημία του Covit 19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα περιθώρια συνεργασίας των χωρών – μελών.

Σύνταξη-παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

Info

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου & Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, ώρα 11:00-12:00

«Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert