Πρώτο Πρόγραμμα – Ο καθηγητής του Πρίνστον Άγγελος Χανιώτης στην εκπομπή «Με...

Πρώτο Πρόγραμμα – Ο καθηγητής του Πρίνστον Άγγελος Χανιώτης στην εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» | 18.04.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο καθηγητής του Πρίνστον Άγγελος Χανιώτης

στην εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Κυριακή 18 Απριλίου 2021, ώρα 12:00-13:00 

 

Τον Άγγελο Χανιώτη, καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των ΗΠΑ, φιλοξενεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2021, στις 12:00-13:00, η εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο». 

Στη συζήτηση μαζί του, θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση της πανδημίας και των συνεπειών της στο σήμερα και το αύριο, μέσα από το πρίσμα ανάλογων περιπτώσεων στην πορεία της ανθρωπότητας. Θα εξεταστούν οι μεταβολές που επήλθαν στη ζωή των ανθρώπων και στη διάταξη των κοινωνικών συστημάτων. 

Ο Άγγελος Χανιώτης έχει διδάξει, εκτός από τις ΗΠΑ, στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον, είναι από τους πιο πρωτοποριακούς ακαδημαϊκούς θεσμούς στον κόσμο, συνδυάζοντας την προωθημένη μεταδιδακτορική έρευνα σε καινοτομικά αντικείμενα με την πλήρη ελευθερία των καθηγητών, ερευνητών και σπουδαστών του. Είναι το Πανεπιστήμιο στο οποίο κατέφυγε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, φεύγοντας από τη ναζιστική Γερμανία, και στο οποίο παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του.

Info:

«Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Κυριακή 18 Απριλίου 2021, ώρα 12:00-13:00

Σύνταξη-Παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος 

Η εκπομπή μετά τη μετάδοση αναρτάται στο webradio.ert.gr/proto για ακρόαση ως podcasting.