ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: O σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης με το ντοκιμαντέρ «Χρόνης Μπότσογλου» στο...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: O σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης με το ντοκιμαντέρ «Χρόνης Μπότσογλου» στο «Doc on air» | Σάββατο 19.02.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης με το ντοκιμαντέρ «Χρόνης Μπότσογλου»
στο «Doc on air»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 20:00

Το «Doc on air», η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος που επιμελείται και παρουσιάζει η Ντέπυ Βρεττού, αγαπά το ντοκιμαντέρ και δίνει βήμα στους δημιουργούς του. Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 8 το βράδυ, καλεσμένος στο στούντιο είναι ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης με το ντοκιμαντέρ «Χρόνης Μπότσογλου» (2021). Πρόκειται για μια αναδρομή στη ζωή και στο έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους.
Ο Χρόνης Μπότσογλου σχεδιάζει με το μολύβι του, τις πρώτες γραμμές μιας προσωπογραφίας σε λευκό χαρτί. Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης τον παρακολουθεί, καταγράφει τη δημιουργία και, πιάνοντας το νήμα του σχεδίου, ανατρέχει στην εικαστική περιπέτεια της ζωής του καλλιτέχνη.

Έργα από τα τελευταία 30 χρόνια, μερικά ξαναδουλεμένα, λάδια, γύψος, υδατοχρώματα, συνθέτουν αυτό το εικαστικό γεγονός. Ο σπουδαίος ζωγράφος επιβεβαιώνει με κάθε του κίνηση ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης Tέχνης στη χώρα μας και έναν από τους κορυφαίους ζωγράφους της μεταπολεμικής γενιάς και πρόσωπο «κλειδί» στην αναδιοργάνωση της ΑΣΚΤ (ως καθηγητής και πρύτανης) τη δεκαετία του ’90. Συνοδοιπόροι σ’ αυτή τη σπάνια καταγραφή είναι οι ομότεχνοί του, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Χουλιαράς, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης και ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Nτέπυ Βρεττού

Συντονιστείτε στο #ertproto στους 91,6 και 105,8 στα FM και διαδικτυακά εδώ: https://webradio.ert.gr/proto/

Info

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Doc on air»

Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης με το ντοκιμαντέρ «Χρόνης Μπότσογλου»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert