Πρώτο Πρόγραμμα – Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στην «Αφύλαχτη Διάβαση» 16.12.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στην «Αφύλαχτη Διάβαση» 16.12.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

«Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων»

Απευθείας μετάδοση από τα Καλάβρυτα

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00 – 14:00

kalavrita-1 Το Πρώτο Πρόγραμμα και η  Φωνή της Ελλάδας τιμούν την επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, μ’ ένα δίωρο ραδιοφωνικό ιστορικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί απευθείας από το Δημαρχείο Καλαβρύτων.

Ειδικότερα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση» που θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία ν’ ακούσουν συγκλονιστικές μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

13 Δεκεμβρίου 1943. Δεν είχε ξημερώσει καλά-καλά και η καμπάνα της μητρόπολης χτυπούσε μανιασμένα. Η διαταγή ήταν σαφής. Άπαντες οι κάτοικοι των Καλαβρύτων έπρεπε να συγκεντρωθούν άμεσα στο δημοτικό σχολείο. Γερμανοί στρατιώτες διαχώρισαν τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα. Λίγες ώρες αργότερα 800 κάτοικοι έπεφταν νεκροί στον «Λόφο του Καπή» από τα πυρά των δυνάμεων της Βέρμαχτ.

Για την προετοιμασία και τη μετάδοση της εκπομπής εργάστηκε το τεχνικό επιτελείο της ΕΡΤ σε Αθήνα και Πάτρα με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Καλαβρύτων.

kalavrita-2

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.

Ηχοληψία: Απόστολος Ηρακλέους.

Οργάνωση παραγωγής: Έφη Γιαννιώτη.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα FM 91.6 και 105.8 και στη Φωνή της Ελλάδας στα βραχέα.

Info

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00 – 14:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων»

Live Streaming:

Πρώτο Πρόγραμμα: webradio.ert.gr/proto 

Φωνή της Ελλάδας: radiostreaming.ert.gr/ertvoiceofgreece 

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi

kalavrita-3