Πρώτο Πρόγραμμα: Το «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο στην εκπομπή «Προσφέρω»...

Πρώτο Πρόγραμμα: Το «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο στην εκπομπή «Προσφέρω» | Σάββατο 22.01.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,
για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 15:00 
Το «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο
στην εκπομπή «Προσφέρω»

O Νότης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος του προγράμματος «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος μιλάει για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία SevenEleven, που αν και ξεκίνησε το 2013, με σκοπό την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, κυριότερος σκοπός της τα τελευταία χρόνια είναι η βελτίωση της κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης των ατόμων Τρίτης Ηλικίας και των ατόμων που ζουν με άνοια.

Συζητάει για το πρόγραμμα «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο, που υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εφαρμόζεται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για να προσθέσει ζωή στα χρόνια των ηλικιωμένων και ψυχαγωγία, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη στην καθημερινότητά τους.

Ακόμα, μιλάει για το συνδυασμό ψυχαγωγικών δράσεων, που υλοποιούνται μέσα από την Αρχή της Συνειρμικής Σκέψης, συζητάει για τη Μέθοδο Απομονωμένης Ακρόασης, κατά την οποία άτομα τρίτης ηλικίας έρχονται σε επαφή με επιλεγμένα ακούσματα που σχετίζονται με το κοινωνικό τους ιστορικό και αναφέρεται στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την εισαγωγή της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας στο πρόγραμμα «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο.

Παράλληλα, παρουσιάζει τη δωρεάν υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποστήριξης  για άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό που υλοποιεί το πρόγραμμα «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ.

Επιπλέον, αναφέρεται στις συνεργασίες και στις παράλληλες δράσεις που το πρόγραμμα «Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο έχει αναπτύξει με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για την αλλαγή της στερεοτυπικής εικόνας για την Τρίτη Ηλικία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις νευροεκφυλιστικές νόσους και τη σταδιακή απαλοιφή του στίγματος που συνοδεύει την άνοια.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

«Θάλλω» – Το γήρας με χαμόγελο

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert