ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – Live συναυλία με το σπουδαίο μουσικό σχήμα «Cinema...

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – Live συναυλία με το σπουδαίο μουσικό σχήμα «Cinema Paradiso Project» 11.11.2019

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
«Cinema Paradiso Project»
Live συναυλία στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ
Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00-20:30

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ, στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο», θα δοθεί live συναυλία με το σπουδαίο μουσικό σχήμα «Cinema Paradiso Project», παρουσία κοινού και σε  απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή   μετάδοση.

Οι Cinema Paradiso Project αποτελούν ένα 10-μελές μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε με αφορμή το «Tema d’amore» από το soundtrack της ταινίας «Nuovo Cinema Paradiso» πολλά χρόνια μετά την αρχική γνωριμία με την ταινία και τη μουσική της. Η ετεροχρονισμένη «συνάντηση» ανέσυρε την εικόνα αλλά ακόμα πιο πολύ τη συγκίνηση, την έμπνευση, τη χαρά, την παρέα, τη γειτονιά, την εποχή που είχε συνδεθεί με την κινηματογραφική εμπειρία και τον «απόηχο» αυτής της μουσικής. Έτσι ξεκίνησε μια μουσική διαδρομή με στόχο να «ηχεί» τα κινηματογραφικά μας όνειρα, ένα συναρπαστικό κοσμοπολίτικο μουσικό ταξίδι που εμπνέεται από τον Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο και Ελληνικό σινεμά και που κινείται σε classical crossover ατμόσφαιρα, αγκαλιάζει latin και soul ηχοχρώματα και συνδυάζει έντεχνη ελληνική μουσική και αρκετά alternative rock στοιχεία. Από το ξεκίνημά τους, οι Cinema Paradiso Project διευρύνουν το ρεπερτόριό τους, γίνονται πιο τολμηροί στις επιλογές τους. Συνδυάζουν το παλιό με το καινούργιο, τις οικείες μουσικές με ηχοχρώματα πιο ιδιότυπα, σέβονται το πρωτότυπο, αλλά δίνουν το προσωπικό τους στίγμα. Ένα αποτύπωμα που διευρύνεται, καθώς έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν πρωτότυπη μουσική, πάντα με επίκεντρο και έμπνευση τον κινηματογράφο.

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 οι Cinema Paradiso Project θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που σκιαγραφεί τις διαφορετικές όψεις του σχήματος με διασκευές soundtrack από το διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και πρωτότυπη μουσική.

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν η μουσική που έγραψαν ως soundtrack πάνω στη βραβευμένη ταινία animation μικρού μήκους της Ειρήνης Βιανέλλη «The Leaf of the Poplar», ταινία εμπνευσμένη από το ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη («Το Φύλλο της Λεύκας»), καθώς και αποσπάσματα από το έργο «Some Logical Answers» που γράφτηκε με αφορμή το διακεκριμένο θεατρικό έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Επτά λογικές απαντήσεις», όπως οι Cinema Paradiso Project το φαντάστηκαν μουσικά για τη μεγάλη οθόνη.

Συμμετέχουν:

Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι

Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο

Ευαγγελία Λοφίτου: ακορντεόν, επικοινωνία

Γκαλίνα Μπράτουσκα: βιολί

Έλσα Παπέλη: τσέλο

Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο

Δημήτρης Παππάς: κλασική κιθάρα

Δημήτρης Αραπαντελής: ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, σύνθεση, φωνητικά

Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά

Χριστίνα Κατσιάρη: επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, αφήγηση

Φιλική συμμετοχή οι ηθοποιοί: Νατάσα Οικονομοπούλου,

Τηλέμαχος Αγγελής (Αφήγηση)

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

Η είσοδος για το κοινό, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), είναι με κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Ηχοληψία: Βασίλης  Χανιώτης, Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Παρουσίαση: Σιδερής  Πρίντεζης

Η μουσική σάς περιμένει στο Τρίτο

Info:

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00-20:30

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

«Cinema Paradiso Project»

Live συναυλία στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma